Inilah Hukumnya Suami Yang Masih Suka H!s4p 5usu Isteri Saat Bercint4 !!! Ternyata...!!

Baca juga: INILAH CIRI-CIRI CEWEK PUNYA N*FSU TINGGI MENURUT DR. BOYKE, BENARKAH ITU? [BERIKUT PENJELASANNYA]

Apakah hukum seorang suami gemar menghis4p b.u.4.h d4d4 !steri sambil terminum 5usunya sewaktu melakuk4n hubung4n s3ksss. Ini kerana suami amat gemar melakukan perbuatan tersebut dan si isteri juga menikmatinya. Pada masa yg sama, si isteri menyusukan anak perempuan berusia 10 bulan.

P3rsetubuh4n antara seorang lelaki dan perempuan menjadi halal melalui pernikah4n yg sah. Nikah yg sah menjadi portf0li0 untuk mengadakan p3rsetubuh4n. Islam menghalalkannya dgn nikah dan mengharamkannya bagi mereka yg tidak bernikah.

Melalui p3rkahwin4n tertunailah segala keinginan seorang lelaki dan keinginan seorang wanita. Fitrah semulajadi manusia telah dilengkapkan dengan keinginan ini. Mereka yang hidup dgn menahan dan mengorbankan keinginan fitrah n4fsuny4 berhadapan dgn pelbagai masalah di antaranya; psik0l01gi yang terganggu, ketidakstabilan em0si, seterusnya membawa masalah dalam kehidupan seharian.

Dalam hal ini, Islam memberi ruang untuk seseorang itu menikmati keinginan n4fsuny4 dgn izin sy4r4k. Namun sebagai hamba yg diciptakan untuk mematuhi perintah Allah maka cara dan etika dalam mengadakan hubung4n suami-isteri perlu dijaga.

Ini kerana jim4k juga dikira sebagai ibadat. Dalam surah al-Baqarah, Allah s.w.t. berfirman yang bermaksud, “Isteri-isteri kamu adalah sebagai kebun tanaman kamu, oleh itu datangilah kebun tanaman kamu menurut cara yg kamu
sukai dan sediakanlah (amal-amal yg baik) untuk diri kamu dan bertakwalah kepada Allah serta ketahuilah sesungguhnya kamu akan menemui-Nya (pada hari akhirat kelak). Dan berilah khabar gembira (wahai Muhammad) kepada orang-orang yang beriman.”

Dalam ayat ini Allah s.w.t. menggambarkan sebagai ladang atau kebun itu dgn tatacara yg beradab, walaupun ayat ini menyatakan datanglah kepada isteri-isteri kamu mengikut kamu sukai. Mengikut al-Raghib al-Asfahani, makna “kebun” itu adalah tempat kamu menanam benih zuriat kamu.

Al-Jauhariy menegaskan bahawa “kebun” dalam ayat ini adalah satu perumpamaan” manakala Ibn Abbas r.a. berpendapat: “siramlah tanaman kamu di mana ia boleh tumbuh”.

Baca juga: WOW...! Pengakuan dari Salah Seorang Karyawan Obat Nyamuk, Ini Akan Membuat Anda TERKEJUT Tentang Obat Nyamuk yang Anda Gunakan

Allah SWT memberikan kebebasan bagi suami isteri utk menikmati jim4k sesuai dengan kaedah dan cara yg dianggap sesuai menurut syarak. Maksudnya memenuhi kepuasan n4fsu dgn tdk melampaui nilai dan adab.

Namun begitu, Islam juga menggariskan batas-batas jim4k tersebut, seperti dilarang menjimak isteri ketika h4id atau nif4s, dilarang menjim4k d.u.13.u.r isteri dan lain-lain.

Mengenai persoalan terminum 5usu isteri ketika b3rs3tubuhh sama ada secara sengaja atau sebaliknya. Harus menghisap payu-d4r4 isteri ketika berjim4k, tetapi jika isteri dalam tempoh menyusukan anak adalah lebih baik tdk menghis4pnya sampai terminum su5u dari tubuh isteri.

Ini kerana mungkin mulut si suami boleh membawa kuman dan anak yg menghisap 5usu itu boleh terdedah kepada sebarang jangkitan kuman.Perkara yang kedua ialah 5usu itu hak si anak dan bukan hak si suami. Walaupun dgn meminum 5usu si isteri tdk menjadikan lelaki itu bapa susuan.

Sekiranya perbuatan suami itu membawa mudarat kepada bayi dengan jangkitan kuman atau susu berkurangan, maka hukumnya haram! 


https://tausiah-pedia.blogspot.com/
loading...
close
=== [ Klik disini 1X ] [ Close ] ===